luni, 20 octombrie 2014

Academia Vampirilor: Limitele Spiritului de Richelle Mead

        Am ajuns in sfarsit, sa fac si recenzie cartii "Academia Vampirilor: Limitele Spiritului" de Richelle Mead pe care am citit-o in vara care tocmai a trecut.
        Rose s-a intors la Academie si o vedem cum isi trece examenele impreuna cu buna ei prietena, Lissa Dragomir, in timp ce-si fac sumar un plan pentru a-l transforma pe Dimitri inapoi in dhampirul care era candva. Zis si facut, o data absolvite Academia si ajunse la curtea Moroilor, cele doua fete cucuiete, ajutate din stanga si din dreapta, ajung sa afle unde e inchis Victor Dashkov, sa faca un plan de evadare pe care-l si pun in aplicare cu succe doar pentru a ajunge la fratele acestuia care e un alt utilizator al Spiritului care a reusit s-aduca o strigoaie la forma ei initiala.
        Lissa, cu lectiile invatate si cu Rose ispasindu-si pedeapsa pentru asa-zisa lor escapada la Las Vegas cu ocazia absolvirii Academiei, reuseste sa se lase rapita de strigoiul Dimitri doar pentru a se folosi de operatiunea pusa la cale pentru salvarea ei pentru a-l aduce inapoi pe dhampirul Dimitri.
        In sfarsitul cartii, Rose trebuie sa faca fata relatiei cu Adrian Ivashkov, unui Dimitri foarte schimbat si perspectivei unei condamnari pe nedrept pentru asasinarea reginei.
        In cartea asta am vazut unu dintre cele mai nebunesti planuri ale celor 2 fete, mai nebunesc si decat fuga de la Academie si cei 2 ani petrecuti printre oamenii simpli. Parerea mea e ca autoarea ramasese intr-o pana serioasa de idei.

Niciun comentariu: