joi, 23 octombrie 2014

Academia Vampirilor: Sacrificiul final de Richelle Mead

        Aceasta este ultima carte a seriei "Academia Vampirilor" si reprezinta drumul lui Rose spre a-si demonstra nevinovatia ca asasina a reginei Tatiana. Salvata printr-o evadare pusa la cale de cei apropiati ei, Rose se reintalneste cu Sydney Sage, cu un grup eterogen de moroi & dhampiri & oameni care convietuiesc impreuna, cu domnisoara Karp pe care o transforma din strigoi in moroi fratele lui Victor Dashkov si descopera ca Jill Mastrano este sora de tata a Lissei in timp ce la Curtea Moroilor, Lissa si Adrian trag de timp in favoarea lui Rose prin propunerea candidaturii Lissei la tron.
        Ce-mi place cel mai mult la carte e ca Tasha Ozera si-a dat arama pe fata (e scorpie, geloasa, rau-intentionata cu privire la Rose) si ca povestea lui Rose si alui Dimitri a revenit la normalitate.
        Ce nu-mi place e felul in care e tradus titlul volumului, de parca cineva important (si aici ma refer in special la Lissa sau Rose) va muri, desi nu e adevarat; cred ca o traducere mai buna ar fi "Ultimul sacrificiu" (referindu-se la faptul ca Rose trece pe langa moarte cand e impuscata de Tasha, scapand de atingerea umbrei totodata) care nu mi se mai pare atat de morbid.

Niciun comentariu: