joi, 14 februarie 2008

Alexandru, fiul Artemisei


ALEXANDRU, FIUL ARTEMISEI

CAP. I
Nunta Letei cu Zeus

Intr-o zi, pe inserate, Zeus, regele zeilor, se plimba prin Gradinile Olimpului. Era foarte multumit de postura lui de rege al tot ce exista. Zeii toti il respectau. De cum il vedeau, i se inchinau.
Pe cand se plimba, zari pe cineva langa micul izvor din Gradinile minunat impodobite ale Herei. Se apropie si mai mult si-o vazu pe Leto, zeita noptii. Ea venea aici in fiecare zi ca sa scalde. Cand se dezbraca, se insera. Cat se scalda, afara era noapte, iar Selene era sus pe cer.
Cand o vazu, Zeus "cazu ca secerat". Leto era atat de frumoasa, scaldandu-se in micul izvor al Herei. Avea pletele de un negru ca taciunea. Fata ei avea o nuanta ceva mai inchisa. Iar buzele ie voluptoase erau de un roz inchis fermecator. Silueta ei trada un aer de dansatoare. Zeus veni la ea, si-o ceru de sotie:
-Ai vrea ca de astazi sa ai onoarea de a fi egala cu Hera?
-Da, raspunse ea tremurand.
-Atunci marita-te cu mine. Nunta va avea maine. Atena, muzele si charitele se vor ocupa de tine.
Zeita accepta oferta de frica Herei, pentru ca stia ce va poti daca aceasta ar fi afla ca s-ar fi scaldat in Micul ei Izvor, cel mai pur si cel cristalin din lume.
A doua zi, de dimineata, era mare agitatie in Olimp. Toata lumea fierbea deoarece era ziua nuntii Letei cu Zeus.
Atena, muzele si charitele o pregatesc pe Leto.Zeita mestesugurilor ii crease Letei toata noapte cea mai alba si cea mai frumoasa rochie de mireasa vazuta vreodata in Olimp. Muzele si charitele ii creara cele mai fine voaluri din cele mai frumoase si mai fine materiale existente in lume. Hefaistos ii crease cele mai scumpe bijuterii care au existat vreodata.
Hermes si Hefaistos se ocupaude Zeus.
Doar Hera statea imbufnata intr-un colt alaturi de nimfele ei, carora nu le dadea voie sa ia parte la organizarea nuntii oricat de mult si-ar dori ele, si intreba pe toata lumea care ii iesea in cale:
-Ce-i cu toate zarva asta? Nici la nunta mea cu Zeus nu s-a facut atata zarva! Ce sa mai spun de aranjamente si mireasa... Cine spuneati ca este? Leto... nici macar n-am auzit de ea. O fi vreo muritoare de rand.
Doar Hefaistos se omeni sa-i raspunda:
-Aici cred ca ai dreptate. Nu cred ca la nunta ta s-a facut zarva mai mare.
-Mai taca-ti gura odata, porcule!
-Eu ce sa fac daca nu ma nascusesi atunci. Poate ai fi stat mai bine la capitolul bijuterii...
-Iti mai arde de comentarii?!? Nu ti-a fost de ajuns ce-ai primit imediat dupa nastere? Vrei s-o primesti mai rau acum, nataraule?
-Nu-ti face griji.... Nimeni n-o sa-ti fure locul de Regina a Cerurilor, alaturi de Zeus.
-Ce?!?
-A... Inca ceva. Leto nu e o muritoare de rand, ce o zeita inferioara, ce aduce noaptea si somnul pamantenilor, iar noua petrecerea si bunadispozitie.
-Aaa... Ce mizerabil. Zeus sa ma insele cu o asemenea tarfa!
-N-o sa-ti poata lua locul locul de Inalta Doamna, mama, orice ar fi.
-Da... Cred ca ai dreptate...
Nunta a fost frumoasa chiar de Zeus a incercat sa-i faca in ciuda Herei alegand-o ca doamna de onoare. Dar noaptea veni curand, iar Selene straluci din nou pe cer, ceea ce inteti petrecerea olimpienilor. Dar dimineata fu tumultoasa, deoarece se zvoni ca Hera si Leto facura pace cu juramantul ultimei de a nu face copii cu Zeus.

Citește mai departe

2 comentarii:

Anonim spunea...

As vrea sa aflu sfarsitul romanului.

Angelina

Anonim spunea...

:):):)